آموزش, پزشکی

9 راه خانگی برای درمان و کنترل فشار خون بالا بدون استفاده از دارو

click2all

فشار خون خود را در خانه ثبت کنید و مرتب به پزشک مراجعه کنید.

9 راه خانگی برای درمان و کنترل فشار خون بالا بدون استفاده از دارو

با به کار گیری این 10 تغییر در سبک زندگی، شما می تواند فشار خون خود را کاهش دهید و خطر ابتلا به بیماری های قلبی در خود را بکاهید. اگر شما با فشار خون بالا تشخیص داده شدید، ممکن است درمورد استفاده از دارو برای کاهش فشار خون خود نگران باشید.

سبک زندگی نقش مهمی در درمان فشار خون بالا دارد. اگر فشار خون خود را به وسیله ی یک سبک زندگی سالم با موفقیت کنترل کنید، ممکن است نیاز شما به دارو کمتر یا با تاخیر باشد و یا اینکه اصلا به دارو نیاز پیدا نکنید. در اینجا به 10 تغییر در سبک زندگی و روش های خانگی می پردازیم که فشار خون را شما کاهش میدهد و آن را پایین نگه می دارد.

1 .وزن خود را کم کنید.

وزن خود را کم کنید

 

اغلب با افزایش وزن، فشار خون نیز افزایش می یابد. همچنین داشتن اضافه وزن می تواند سبب مشکلات تنفسی در هنگام خواب شود (آپنه)، که همین موضوع نیز فشار خون را بالاتر می برد.

کاهش وزن یکی از کارآمد ترین تغییرات سبک زندگی برای کنترل کردن فشار خون است. حتی کاهش مقدار کمی از وزن شما، در صورتی که دارای اضافه وزن یا چاق باشید میتواند به کاهش فشار خون شما کمک کند. درکل، ممکن است به ازای هر کیلوگرم کاهش وزش، فشارخون شما 1 میلیمتر جیوه کاهش یابد.

    اگر دور کمر مردان بیشتر از 102 سانتی متر باشد، خطر بیشتری برای ابتلا به فشار خون دارند.

    اگر دور کمر خانم ها بیشتر از 89 سانتی باشد، خطر ابتلا به فشار خون در آن ها بیشتر است.

    البته این مقدار برای نژاد های مختلف متفاوت است. از پزشک خود درمورد مقدار دور کمر سالم برای خودتان بپرسید.

2 .منظم ورزش کنید.

منظم ورزش کنید

فعالیت جسمانی منظم –مانند 150 دقیقه در هفته، یا حدود 30 دقیقه در بیشتر روزهای هفته- می تواند در صورت اینکه فشار خون تان بالا باشد، حدود 5 تا 8 میلیمتر جیوه فشار خون شما را کاهش دهد. مهم است که پشت کار داشته باشید، زیرا اگر ورزش را متوقف کنید، فشار خون شما میتواند دوباره افزایش یابد.

اگر فشار خون شما بالا باشد، ورزش میتواند باعث جلوگیری از ابتلای شما به بیماری فشار خون شود. اگر مبتلا به بیماری فشار خون هستید، فعالیت جسمانی منظم میتواند فشار خون شما را کاهش دهد و به مقدار سالم برساند.

بعضی از ورزش های هوازی را می توانید برای کاهش فشار خون امتحان کنید، مثل قدم زدن، پیاده روی، دوچرخه سواری، شنا کردن یا رقصیدن. همچنین می توانید ورزش های با شدت بیشتر را امتحان کنید، مثل فعالیت انفجاری بعد از یک دوره استراحت از ورزش های سبک تر. همچنین تمرین های کششی میتوانند به کاهش فشار خون شما کمک کنند. هدف این است که تمرینات کششی حداقل دو روز در هفته انجام شود. با پزشک خود برای برنامه ریزی ورزشی صحبت کنید.

3 .غذای سالم بخورید.

غذای سالم بخورید

رژیم غذایی سرشار از دانه های کامل، میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب و غذای بدون چربی اشباع و کلسترول میتواند در صورتی که مبتلا به فشار خون باشید، فشار خون شما را تا 11 میلیمتر جیوه کاهش دهد. این برنامه ی غذایی به عنوان رژیم توصیه شده برای توقف فشار خون بالا شناخته می شود.

آسان نیست که عادات غذایی خود را تغییر دهید، اما با این نکات، میتوانید با یک رژیم سالم برسید:

    غذاهای مصرفی خود را یادداشت کنید: هر چیزی که می خورید را بنویسید، حتی برای مدت یک هفته، این کار میتواند واقعیات شگفت انگیزی از عادت های غذایی شما را روشن کند. چیزی که میخورید، مقدار آن، زمان و علت آن را ثبت کنید.

    مصرف پتاسیم را افزایش دهید: پتاسیم میتواند اثر سدیم روی فشارخون شما را کاهش دهد. بهترین منبع پتاسیم غذاهایی مانند میوه ها و سبزیجات هستند که بیشتر از مکمل ها پتاسیم دارند.

    یک خریدار باهوش باشید: در هنگام خرید برچسب روی مواد غذایی را بخوانید و همینطور برنامه ی غذایی سالم را در ذهن خود به یاد داشته باشید.

4 .سدیم غذایتان را کاهش دهید.

4 .سدیم غذایتان را کاهش دهید.

حتی مقداری کمی کاهش مصرف سدیم در رژیم غذایی میتواند سلامت قلب شما را بهبود ببخشد و در صورتی که به فشار خون مبتلا هستید فشار خون شما را 5 تا 6 میلیمتر جیوه کاهش دهد.

تاثیر مصرف سدیم روی فشار خون در افراد مختلف متفاوت می باشد. درکل،مصرف سدیم را به 2300 میلیگرم در روز یا کمتر محدود کنید. هرچند مصرف کمتر سدیم _1500 میلیگرم یا کمتر_ برای بزگسالان ایده آل می باشد.

برای کاهش سدیم رژیم غذاییتان، به نکات زیر توجه کنید:

    برچسب مواد غذایی را بخوانید: در صورت امکان، به جای غذاهایی که سدیم معمولی دارند، نوشیدنی ها و غذاهای کم سدیم را بخرید.

    غذاهای فرآوری شده ی کمتری بخورید: در خود مواد غذایی به طور طبیعی سدیم کمی وجود دارد. بیشتر سدیم در هنگام طبخ به آن اضافه می شود.

    به غذا نمک اضافه نکنید: فقط یک قاشق چای خوری نمک 2300 میلیگرم سدیم دارد. برای عطر و طعم غذای خود از گیاهان طبیعی و ادویه ها استفاده کنید.

    سخت نگیرید: اگر احساس میکنید نمیتوانید سدیم غذای خود را ناگهان کاهش دهید، این کار را به تدریج انجام دهید. به مرور زمان ذائقه ی شما عادت می کند.

5 .مصرف الکل را محدود کنید.

مصرف الکل را محدود کنید

 صورت مصرف بیش از حد این اثر محافظتی الکل از بین می رود.  نوشیدن مقدار بیشتری الکل میتواند فشارخون شما را به چند علت افزایش دهد. همچنین میتواند اثربخشی داروهای فشار خون شما را نیز کاهش دهد.

6 .سیگار را ترک کنید.

سیگار را ترک کنید

هر سیگاری که میکشید فشار خون شما را تا چندین دقیقه بعد از تمام شدنش افزایش میدهد. ترک سیگار می تواند به برگرداندن فشار خون شما به میزان طبیعی کمک کند. ترک سیگار خطر ابتلای شما به بیماری های قلبی را کمتر می کند و سلامت کلی شما را نیز بهبود می بخشد. کسی که سیگار را ترک می کند ممکن است مدت طولانی تری از کسی که سیگار را ترک نکرده است زندگی کند.

7 .کاهش مصرف کافئین

کاهش مصرف کافئین

نقشی که کافئین در افزایش فشار خون دارد هنوز مورد بحث می باشد. کافئین در کسانی که آن را به ندرت مصرف می کنند میتواند باعث افزایش 10 میلیمتر جیوه در فشار خون شود. اما افرادی که همیشه از کافئین استفاده می کنند تاثیر کمتری در فشار خونشان ایجاد می شود.

گرچه تاثر مصرف طولانی مدت کافئین روی فشار خون شفاف نیست، اما ممکن است که فشارخون به آرامی افزایش پیدا کند.

برای مشاهده این که آیا کافئین فشار خون شما را افزایش میدهد یا خیر، 30 دقیقه بعد از مصرف نوشیدنی کافئین دار فشار خونتان را اندازه گیری کنید. اگر فشار خونتان 5 تا 10 میلیمتر جیوه افزایش یافت، احتمالا به اثر افزاینده ی فشار خون کافئین حساس هستید. درمورد اثر کافئین روی فشارخونتان با پزشک خود صحبت کنید.

8 .استرس خود را کاهش دهید

استرس خود را کاهش دهید

استرس مزمن ممکن است با فشار خون در ارتباط باشد. پژوهش های بیشتری لازم است تا تاثیر استرس روی فشار خون اندازه گیری شود. همچنین استرس گاه به گاه می تواند با فشار خون بالا در ارتباط باشد، اگر برای مقابله با استرس غذاهای ناسالم بخورید، الکل بنوشید یا سیگار بکشید.

زمانی برای اندیشیدن به علت های استرس خود بگذارید، مانند علل کاری، خانوادگی، سرمایه گذاری یا بیماری. وقتی به آن پی بردید که چه چیزی موجب استرس در شما می شود، در نظر داشته باشید چگونه آن را حذف یا کم کنید.

اگر نمی توانید همه ی استرس های خود را از بین ببرید، می توانید با راه های سالم به مقابله با آن ها بپردازید. این ها را امتحان کنید:

    انتظارات خود را تغییر دهید. برای مثال، روز خود را بر اساس اولویت های خودتان برنامه ریزی کنید. از انجام کارهای زیاد بپرهیزید و یاد بگیری چگونه بگویید “نه”. این موضوع را درک کنید که چیز هایی وجود دارند که شما نمی توانید آن ها را تغییر دهید یا کنترل کنید، اما می توانید روی مقابله با آن ها تمرکز کنید. روی موضوع هایی که میتوانید آن ها را کنترل کنید تمرکز کنید و برای حل آن ها برنامه ریزی کنید. اگر در کار خود موضوعی دارید، صحبت کردن با مدیر خود را امتحان کنید. اگر با همسر یا کودک خود مناقشه ای دارید، برای حل آن ها قدم بردارید.

    از عوامل استرس زا دوری کنید. سعی کنید از عوامل استرس زا دوری کنید. برای مثال، در صورتی که چندین ساعت برای رفتن به سرکار در ترافیک میمانید و باعث ایجاد استرس در شما میشود، سعی کنید صبح زودتر از خانه خارج شوید، یا از حمل و نقل عمومی استفاده کنید. در صورتی که شخصی باعث ایجاد استرس در شما میشود، از او دوری کنید.

    زمانی به استراحت اختصاص دهید و فعالیت های که لذت میبرید را انجام دهید. هر روز زمانی را به نشستن و تنفس عمیق اختصاص دهید. زمانی به فعالیت های لذت بخش یا برنامه های سرگرم کننده اختصاص دهید. مانند پیاده روی، آشپزی یا کارهای مورد علاقه تان.

    قدر دان بودن: قدر دانی از دیگران میتواند به کاهش استرس شما کمک کند.

9 .فشار خون خود را در خانه ثبت کنید و مرتب به پزشک مراجعه کنید.

فشار خون خود را در خانه ثبت کنید و مرتب به پزشک مراجعه کنید.

 

ثبت فشارخون در خانه به شما کمک می کند تا مواظب آن باشید، تغییرات خاصی در شیوه زندگیتان موثر است و شما و پزشکتان را از عوارض احتمالی هوشیار می کند. دستگاه فشار سنج در دسترس است و برای خرید آن نیازی به نسخه نیست. قبل از شروع با پزشک خود درمورد انجام این کار صحبت کنید.

همچنین ویزیت منظم پزشک کلید کنترل فشارخون تان است. اگر فشارخونتان به خوبی کنترل شود، با پزشک خود صحبت کنید که هرچند وقت یک بار نیاز به چک کردن آن دارید. ممکن است پزشکتان توصیه کند که هر روز یا کمتر آن را چک کنید. اگر تغییری در داروها یا درمان های دیگرتان انجام شود، ممکن است پزشکتان توصیه کند بعد از گذشت دو هفته از این تغییر یا یک هفته قبل از ویزیت بعدی شروع به چک کردن فشار خونتان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید