آموزش, موبایل

اندروید 11

click2all

ویژگی های جدید اندروید 11

ویژگی های جدید اندروید 11

فیلمبرداری از صفحه (Native screen recording)

گوگل در تلاش است با افزودن یک ضبط کننده صفحه نمایش داخلی به اندروید، این نیاز جدی کاربران را رفع کند، و ما بالاخره در اندروید 11 شاهد این قابلیت بودیم. کاربران می توانند در اولین پیش نمایش اندروید 11 از ضبط کننده صفحه استفاده کنند، اما ضبط صفحه در نسخه ویژه توسعه دهندگان از کیفیت و لطافت بیشتری برخوردار است.

نادیده گرفتن اعلانات هنگام فیلمبرداری ( Muting notifications during video capturing)

یکی از بدترین اتفاقات هنگام فیلمبرداری از سوژه مورد علاقه مان پدیدار شدن نوتیفیکیشن ها یا همان اعلانات است که این مشکل آزار دهنده در Android 11 برطرف شده است. یعنی با داشتن اندروید یازده می توانید به آسانی اعلانات هنگام فیلمبرداری را غیرفعال تا چیزی مزاحم شما نشود.

افزایش حساسیت به لمس (Increase touch sensitivity)

احتمالا شما هم از آن دسته افرادی باشید که از محافظ صفحه استفاده می کنند. خبر خوش این است که گوگل با اضافه کردن گزینه “افزایش حساسیت لمسی” به منوی تنظیمات، به شما این امکان را می دهد که حساسیت صفحه لمسی خود را افزایش دهید. در نتیجه می توانید با مشکل لمس نشدن صفحه خداحافظی کنید.

تاریخچه اعلان های اندروید 11 (Notification History)

قبل از انتشار اندروید 11 ممکن بود با پاک کردن یک اعلان آن را برای همیشه از دست بدهید، حتی ثبت اعلان در اندروید 10 برای کاربران پنهان شده است. اما دومین نسخه مخصوص توسعه دهندگان وجود این امکان را تایید کرد. از نظر من این قابلیت کاملا کاربردیست، شما چه فکر می کنید؟

لغو کردن خودکار مجوزهای برنامه ها (Auto revoke app permissions)

سومین ورژن اختصاصی توسعه دهندگان اندروید 11، گزینه جدیدی را معرفی کرد که مجوزهای برنامه هایی را که برای مدت طولانی استفاده نشده اند را به طور خودکار باطل می کند، مجوز هایی مانند: استفاده از دوربین، اطلاع از مکان و موارد دیگر. اگر فکر می کنید قرار نیست برای مدتی طولانی از برنامه ای استفاده کنید می توانید این گزینه را به طور دستی فعال کنید.

قابلیت های ارتقا یا تغییر یافته اندروید 11

قابلیت های ارتقا یا تغییر یافته اندروید 11
منوی پاور بازسازی شده (Revamped power menu)

این منو کاملا بازسازی شده است و هم اکنون با استفاده از آن می توانید به سرعت به موارد ذیل دسترسی داشته باشید:

    کنترل های مخصوص خانه هوشمند

    کیف پول الکترونیکی گوگل

    تنظیمات نیرو

منوی نمای کلی و کلید های میانبر اسکرین شات (Revamped overview menu, screenshot shortcuts)

در سومین نسخه پیش نمایش مخصوص توسعه دهندگان اندروید 11 ، گوگل تغییرات بزرگی را در بخش منوی نمای کلی یا همان صفحه برنامه های اخیر ایجاد کرد. علاوه بر این تغییرات، امکان دسترسی به کشو برنامه ها از این منوی کاربردی حذف شده است.

حالت انتخاب متن جدید در منوی نمای کلی  (New text selection mode in overview menu)

در پیش نمایش شماره چهار اختصاصی برنامه نویسان اندروید 11 ،گوگل یک دکمه برای انتخاب متن را به منوی نمای کلی اضافه کرد. با کلیک بر روی این گزینه شما می توانید متن را به سرعت در داخل یک برنامه انتخاب کرده و آن را در برنامه دیگر جایگذاری کنید.

پخش کننده های رسانه در تنظیمات سریع (Media players now head to quick settings)

اگر در تلفن همراه خود به موسیقی گوش می دهید، احتمالا می دانید که پخش کننده های رسانه معمولا در قسمت نوتیفیکیشن ها قرار می گیرند. اما قرار است در Android 11، پخش کننده به قسمت تنظیمات سریع منتقل شود و چند ابزار دیگر از جمله امکان انتخاب آسان دستگاه خروجی صدا به آن اضافه گردد. به هر حال در اولین نسخه بتا این ویژگی خاموش است.

ژست های حرکتی بیشتر برای حرکت به عقب (More granular back gesture tweaking)

ژست های حرکتی برای رفتن به عقب و باز کردن منو های همبرگری (سه خطی) شبیه به هم بود، بنابراین گاهی اوقات به عقب رفتن می توانست کمی ناامید کننده باشد، خوشبختانه، در Android 11 شاهد اضافه شدن دو لغزنده هستیم که به ما اجازه می دهد حساسیت ژست عقب رفتن را کنترل کنیم، یکی برای سمت چپ و دیگری برای سمت راست صفحه نمایش. باتوجه به وجود یک لغزنده حساس در اندروید 10، این تغییر یک تابلوی خوش آمد گویی به اندروید 11 محسوب می شود.

فعال سازی حالت هواپیما بلوتوث را قطع نمی کند (Airplane mode doesn’t kill Bluetooth)

در نسخه های قبلی اندروید، روشن کردن حالت هواپیما باعث خاموشی بلوتوث در تلفن همراه می شد، که این خاموشی بیهوده و بی معنا بود. چرا که اگر فردی می خواست هنگام روشن بودن حالت هواپیما از هدفون بلوتوثی استفاده کند مجبور بود که دوباره بلوتوث را روشن کند. خوشبختانه به لطف اندروید 11 این مشکل دیگر به وجود نخواهد آمد.

سنجاق کردن برنامه ها در منوی اشتراک گذاری (App pinning in the share menu)

تا قبل از نسخه دهم اندروید، شما این امکان را داشتید که برنامه های متداول خود را در برگه اشتراک گذاری پین کنید، اما این گزینه در اندروید 10 حذف شد. با آمدن اندروید 11، این قابلیت دوباره به موبایل شما باز خواهد گشت.

برای استفاده از تشخیص چهره پیکسل 4 باید چشمانتان را باز کنید (Pixel 4 Face Unlock will require you to open your eyes):

حال که حرف از پیکسل 4 شد، به نظر می آید که در اندروید 11 کاربران باید با چشمان باز به دوربین سلفی خیره شوند تا تلفن هوشمند شان باز شود. گوگل با این کار از طرفی امنیت فیس آنلاک را افزایش داده و از طرف دیگر سرعت تشخیص چهره را کاهش داده است.

اعلان های پیشرفته مکالمات در اندروید 11 (Enhanced notification shade conversations)

هنگامی که اس ام اسی را دریافت می کنید، می توانید آخرین پیام را در قسمت اعلان های خود، در زیر برگه مکالمات جدید مشاهده کنید. به کمک این ویژگی نه تنها می توانید موضوعات بیشتری را مشاهده کنید، بلکه راه های بهتری برای نوشتن پیام های خود خواهید داشت، از جمله این راه ها، میتوان به ارسال پیام های تصویری از همان بخش اعلانات اشاره کرد. به لطف ظاهر تجدید نظر شده بخش اعلان ها، این قسمت بسیار سازمان یافته تر به نظر می رسد.

قابلیت های دسترسی به صدا ارتقا یافته (Upgraded Voice Access capabilities)

تا قبل از آخرین نسخه اندروید، برای انجام دستورات صوتی می توانستید با شماره گذاری دستورات و گفتن اعداد مربوط به آنها از این قابلیت استفاده کنید. اما هم اکنون، اندروید 11 می تواند آنچه که در صفحه نمایش شما وجود دارد را بخواند و با گوش کردن به صدای شما هنگام گفتن اسم عملکرد یا برنامه، نیاز شما را تشخیص دهد، برای مثال با فعال سازی این ویژگی می توانید با گفتن کلمه اینستاگرام، این اپلیکیشن را به راحتی باز کنید.

حباب های مکالمه اندروید 11 (Conversation bubbles)

در واقع این ویژگی در اندروید 10 راه اندازی شده بود. با این وجود، گوگل آن را در قالب ویژگی های Android 11 معرفی کرده است ،این اتفاق باعث می شود که فکر ما سمت این موضوع برود که گوگل قصد دارد سخت گیری های بیشتری برای توسعه دهندگان نرم افزاری اعمال کند تا آنها از این قابلیت بیشتر استفاده کنند.

حالت تاریک با آگاهی از متن (Context-aware dark mode)

کاربران بالاخره در اندروید ده حالت تاریک گسترده سیستم یا همان دارک مود را تجربه کردند. اما هم اکنون با آمدن اندروید یازده قابلیتی جدید به این ویژگی اضافه شده است: فعال یا غیر فعال کردن خودکار حالت تاریک بسته به زمان روز. البته اگر کاربر اسمارت فون هایی مانند سامسونگ باشید مطلع هستید که این ویژگی چیز جدیدی نیست. در هر صورت این ویژگی به هسته اصلی اندروید هم اضافه شد.

مجوز دادن به برنامه ها ارتقا یافته است (Enhanced one-time permissions)

اگر از اندروید ده استفاده کرده باشید می دانید که می توانید به برنامه ها فقط در هنگام باز بودن آنها مجوز استفاده از اطلاعات مکانی، دوربین، میکروفون و… را بدهید، از این پس با استفاده از android 11 سیستم عامل می تواند فقط یک بار مجوز اپلیکیشن ها را تایید کند و سپس به طور خودکار آن مجوزها را لغو کند.

اموجی های اندروید 11

اموجی های اندروید 11

همه ما عاشق اموجی ها هستیمو این صورتک‌های بامزه که هنگام چت کردن می‌توانند پنجره‌ای باشند به سوی احساسات ما. امروز به بررسی اموجی‌هایی می‌پردازیم که قرار است به اندروید یازده اضافه شوند و همین حالا در آخرین نسخه کیبورد گوگل یا همان GBoard قابل دسترسی‌اند.

همانند سال های گذشته، بسیاری از شکلک‌های جدید از چندین ماه گذشته برای آزمایش‌کنندگان نسخه بتا Android 11 قابل دسترسی بوده است. البته هر نسخه بتا با نسخه قبلی خود تفاوت‌هایی داشته است که این تفاوت‌ها حتی در تعداد و تغییرات اموجی‌ها نیز مشخص است.

علاوه بر اضافه شدن 117 مورد اموجی، بیش از 2000 شکلک که قبلا در اندروید وجود داشتند تغییر یافته‌اند. این تغییرات آنچنان گسترده و زیاد هستند که از سال 2017 و اندروید 8 بزرگترین تغییر اموجی های گوگل محسوب می‌شوند. این تغییرات اولین بار در ماه ژوئیه در روز جهانی شکلک اعلام شد. جالب است بدانید اپل نیز در این روز تعدادی اموجی جدید معرفی کرد که به سرعت محبوب شدند.

سنگ، چوب، کلبه، وانت باربری، اسکیت رولر، گربه سیاه، بوفالوی آمریکایی، ماموت، سگ آبی، خرس قطبی، پر، سوسک، مگس، کرم، گیاه درون گلدان و…

در نهایت با اضافه شدن امکان تغییر رنگ پوست گسترده در اموجی‌های انسانی، به عدد بزرگ 3304 اموجی می‌رسیم.

ایستراگ اندروید 11

ایستراگ اندروید 11

آخرین بخش از این راهنما، به ایستراگ یا راز مخفی اندروید ١١ اختصاص یافته است. تقریبا هر نسخه اندروید از یک ایستراگ برخوردار بوده است. ایستراگ android 11 هم به محض عرضه شدن نسخه بتا آن کشف شد. احتمالا به خاطر داشته باشید که در اندروید 10، پس از درست کردن حرف Q با عدد 1 و 0 به جدولی پیچیده دست پیدا می‌کردید.

اما ایستراگ اندروید یازده مانند اندروید 7 این امکان را به شما می‌دهد که صاحب یک حیوان خانگی (گربه) شده و از آن نگهداری کنید! ممکن است این کار به نظر شما کمی عجیب باشد اما با کمی وقت گذراندن با حیوان خود از آن لذت می‌برید.

ابتدا وارد برنامه تنظیمات (Settings) شوید. سپس به بخش درباره تلفن (About Phone) در انتهای تنظیمات مراجعه کنید. سپس روی گزینه نسخه اندروید (Android Version) کلیک کنید. حال روی قسمتی از صفحه با مضمون (نسخه اندروید: 11 / Android Version: 11) پشت سر هم چندین بار کلیک کنید. اگر همه مراحل را به درستی طی کرده باشید، لوگو اندروید یازده که شبیه به شماره‌گیر تلفن‌های قدیمی است، پدیدار می‌شود.

انگشت خود را روی شماره اولین نقطه تلفن از بالا سمت راست گذاشته و به آرامی آن را برخلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید. احتمالا نمی‌توانید به عدد 11 برسید. برای موفقیت باید 3 بار این کار را انجام دهید تا بالاخره شماره 11 برای شما به نمایش در بیاید.

برخی از کاربران موفقیت خود پس از 3 بار چرخاندن را گزارش کرده‌اند. اگر موفق نشدید باز هم تلاش کنید. اگر بتوانید به عدد 11 برسید، در پایین صفحه برای لحظاتی اموجی گربه به شما نشان داده می‌شود که نشانه موفقیت است.

نوبت به مراقبت از گربه می‌رسد. گربه شما در منو کنترل خانه هوشمند جا خوش کرده که برای دسترسی به آن باید دکمه پاور (خاموش/روشن) که در کناره‌های موبایل قرار گرفته را برای مدتی نسبتا طولانی بفشارید. در این منو می‌توانید به بخش مراقبت از گربه دسترسی و با گربه خود تعامل داشته باشید.

 البته اگر منو کنترل خانه هوشمند را دستخوش تغییرات کرده‌اید بخش ذکر شده به شما نشان داده نمی‌شود. بنابراین برای اضافه کردن تنظیمات مربوط به گربه باید کنترل‌های دیگری اضافه کنید. جهت اضافه کردن این کنترل‌ها روی (See Other Apps) کلیک کنید تا ابزار مدیریت بخش نگهداری از حیوان خانگی اندرویدی خود را فعال کنید.

اگر صبر داشته باشید ممکن است سر و کله گربه‌های دیگر هم به گوشی شما پیدا شود. همچنین می‌توانید برای گربه‌های خود اسم مشخصی تعیین کنید.

فناوری 5G در اندروید 11

فناوری 5G در اندروید 11

فایو جی کار خود را در سال 2019 شروع کرد و موج اصلی استفاده از آن در سال 2020 اتفاق افتاد. هم‌اکنون بسیاری از پرچمداران مانند گلکسی نوت 20، سونی اکسپریا 1 مارک 2 و… از این فناوری پشتیبانی می‌کنند. البته برخی گوشی‌های میان رده، مانند وان پلاس نورد هم از آن بهره می‌برند تا تمامی اقشار جامعه لذت سرعت بالا را تجربه نمایند.

اما واکنش android به این فناوری چه بود؟ گوگل برای بهبود کارایی این فناوری برای گوشی‌های پشتیبانی کننده، «Dynamic Meterdness API» را معرفی کرد. به کمک این تکنولوژی، گوشی اندرویدی شما از تمام قدرتی که اینترنت 5g به ارمغان می‌آورد بهره برده و اجازه می‌دهد تصاویر و ویدیوهای مختلف را با بالاترین کیفیت ممکن تماشا کنید. همچنین به سرعت شما هنگام بازی کردن بازی‌های آنلاین نیز افزوده می‌شود. بنابراین اگر گیمر هستید و لگ امان شما را بریده، تبریک ما را پذیرا باشید!

دیدگاهتان را بنویسید